Is veel geld willen een taboe?

0
967

Iedereen wil graag genoeg geld hebben om een mooi leven te lijden, maar bijna niemand wil echt over geld praten. We lijken ons bijna te schamen voor het feit dat we graag geld willen verdienen. Het is zonde dat er zo’n groot taboe rondom geld bestaat. Geld is immers ontzettend belangrijk in onze maatschappij. Je kan haast geen dag doorkomen zonder ergens geld aan uit te geven. Je hebt het vast wel eens gehoord of misschien ook zelf gezegd; ‘rijke mensen zijn slecht.’ Waar komt dat stigma vandaan en hoe kan je jou eigen mindset rondom geld veranderen? Als je hier benieuwd naar bent, lees dan verder. 

Bewust worden van je stigma 

Het maakt voor je mindset rondom geld heel veel uit of je in een rijke of een minder rijke omgeving bent opgegroeid. Als je ouders je altijd hebben laten zien dat geld makkelijk binnen kan stromen en dat je er veel leuke dingen van kan doen, zal je automatisch een betere mindset hebben en zelf ook makkelijker geld gaan verdienen. Als je ouders vaak ruzie hadden over geld, omdat er een tekort was, zal dit er al snel voor zorgen dat je spanning en ruzie onbewust linkt aan het onderwerp geld. Helaas geldt dit voor de meeste van ons. Je hier bewust van worden is al een belangrijke stap in het verbeteren van je relatie met geld. 

Angst omzetten in dankbaarheid

Misschien ken je het wel, je durft bijna niet op je rekening te kijken omdat je bang bent voor het nummer wat zal gaan verschijnen. Of je vind het toch wel heel vervelend om elke maand je maandelijkse lasten weer te betalen. Al deze negatieve emoties zorgen er alleen maar voor dat je relatie met geld slechter wordt. Je communiceert eigenlijk naar het universum dat je een tekort hebt en zo zal er ook een tekort blijven. Waar je ook voor kan kiezen is dankbaarheid te tonen als je weer in staat bent een hoog bedrag te kunnen betalen iedere maand. Dankbaar voor een dak boven je hoofd, dankbaar voor al het geld dat je wél tot je beschikking hebt in plaats van ontevreden met wat je nog niet hebt. Dankbaarheid is de beste instelling om verder te komen in het leven. Alles waar je aandacht aan geeft groeit en zo zal dankbaarheid er voor zorgen dat je alleen maar meer zal krijgen van hetgeen waar je dankbaar voor bent

Investeren in jezelf

De beste manier om uiteindelijk meer te gaan verdienen, is door te investeren in jezelf. Het kan soms best beangstigend zijn om grote bedragen uit te geven aan bijvoorbeeld een coach of een cursus die je verder kunnen helpen. Toch is zo’n investering wel het beste wat je kan doen om verder te komen. Jezelf én het universum laten zien dat je het waard bent om grote bedragen in te investeren zal zowel je relatie met jezelf als je relatie met geld verbeteren. Doorbreek het taboe rondom geldt in ieder geval voor jezelf! Schroom niet en investeer in jezelf.