Weg met stress: 5 manieren om je meteen beter te voelen

  0
  912

  Hard werken aan je carrière, deadlines halen en daarbij ook nog eens zorgen dat je alles in huis op orde hebt. Voor velen een herkenbare situatie wat je nogal eens stress kan bezorgen. Stress hoeft niet altijd een negatieve factor te zijn. Je kunt het nu eenmaal niet altijd vermijden. De kunst is om er een goede balans in te vinden want te veel stress is niet goed voor je gezondheid. Daarom is het van belang om stress onder controle te houden. Hoe je dat doet, lees je in deze blog!

  Probeer deze manieren om stress te verminderen

  Dus als je last hebt van stress, probeer dan eens deze snelle manieren om je wat beter te voelen. Door je gedachten even af te leiden, vergeet je al snel wat je nou eigenlijk stress bezorgde. Deze technieken zullen je relaxter en blijer laten voelen. Vanuit de neurowetenschappen is bekend dat muziek ervoor kan zorgen dat je in een relaxte gemoedstoestand terecht komt. Door naar je favoriete muziek te luisteren voel je je al snel een stukje beter. Probeer eens een feel-good playlist op Spotify: dit is altijd effectief.

  Meditatie en sporten

  Mediteren kan helpen om je hoofd even helemaal leeg te maken. Je leert om met een ander perspectief naar je gedachtes te kijken. Hierdoor kun je vervolgens beter met stress omgaan. Wil je op een actieve manier van stress af, ga dan even op de loopband staan of doe mee aan een lesje boksen. Vooral bij cardio komen er veel hormonen vrij die je blijer laten voelen. Ook als is het maar een half uurtje, je zult er zeker van opknappen. Ben je niet zo van de cardio en jezelf in het zweet werken? Dat is ook niet persé nodig, kies wat bij jou past. Door te gaan wandelen help je je brein om tot rust te komen. Geniet van wat de natuur je te bieden heeft en sta even stil bij de kleine dingen.

  Creabea van de stress af

  Soms kan het helpen om je gedachten van je af te schrijven in een bullet journal. Deze kun je helemaal vormgeven zoals jij wilt. Leef je creatief uit en onthoud dat er geen richtlijnen zijn waar je je aan moet houden, daar hoef je nu even niet over in te zitten. Kleuren in kleurboeken is ook een relaxte activiteit wat goed helpt tegen stress.

  Probeer vooral een aantal manieren uit om te kijken wat goed werkt voor jou! Laat hieronder weten wat voor jou werkt en inspireer elkaar.