Rijk zijn in andere dingen dan geld

0
874

Veel mensen koppelen rijk zijn aan het hebben van veel geld. Echter, dit is helemaal niet per se de definitie van rijkdom. Volgens het woordenboek (Van Dale) kan rijkdom met zowel geld als goed te maken hebben. Het is dus of, en niet en. Je kan dus ook rijk zijn zonder veel geld te hebben. Maar hoe zit dit precies? Je kunt ook rijk zijn met bezittingen. Maar bezittingen is ook weer een ruim begrip. Wat valt er precies onder bezittingen? Bezittingen zijn alle tastbare dingen die van jou zijn. Hiermee kan je ook rijk zijn.

Een groot huis en een luxe auto

Voor veel mensen betekent rijk zijn dat je veel grote en dure spullen hebt. De meest voor de hand liggende methode om dit te laten zien, is door middel van een huis en een auto. Als je een heel groot huis bezit, straal je automatisch rijkdom uit. Hetzelfde geldt voor een dure auto. Een auto is vaak, vooral voor mannen, een echt machtssymbool. Als jij in een BMW of een jaguar rijdt, dan weten omstanders dat je genoeg geld hebt om zo’n mooie auto te kunnen kopen. Daardoor straal je echt rijkdom uit.

Vrienden en familie

Rijkdom hoeft echter niet per se in materiële goederen te zitten. Ook andere ‘bezittingen’ kunnen als rijkdom voelen. Natuurlijk zijn je vrienden en familie niet echt ‘bezittingen’, maar het zijn wel belangrijke personen voor jou. Als je heel erg gelukkig bent met je vrienden en familie, dan heb je waarschijnlijk niet veel anders meer nodig. Je bent dan zo gelukkig met mensen, dat je je ook rijk voelt. Dit is een hele mooie vorm van rijkdom, omdat er helemaal geen geld voor nodig is.

Gezond en gelukkig zijn

Voor sommige mensen gaat rijkdom nog meer terug naar de basis van ons bestaan. Zij betrekken rijkdom op gevoelens. Als je gezond en gelukkig bent, dan ben je ook rijk. Omdat dit zo vanzelfsprekend lijkt, zullen veel mensen dit niet ervaren. Maar, vooral de mensen die ook dieptepunten hebben meegemaakt, zullen er wel zo tegenaan kijken. Gezond en gelukkig zijn, zijn belangrijke pijlers die jouw leven zo mooi maken als het nu is. Daarom is dit een van de puurste vormen van rijkdom.

Het belang van rijkdom

Het lijkt enorm belangrijk om rijk te zijn (qua geld) in onze maatschappij. Echter, dit is eigenlijk natuurlijk niet het aller belangrijkste in het leven. Het is belangrijk dat je mensen om je heen hebt die je gelukkig maken, en dat je gezond bent. Geld kan er natuurlijk aan bijdragen dat je leven nog mooier wordt, maar geld is geen voorwaarde om gelukkig te zijn. Blijf dus vooral gelukkig met wat en wie je hebt, en besef dat geld geen basisvoorwaarde voor geluk is.