Geld nodig? Verkoop je goud!

0
1071

Het leven is erg duur geworden. Indien je een paar keer per week boodschappen doet ben je zo honderden euro's kwijt. Nu de coronamaatregelen versoepeld zijn, zijn ook de terrasjes weer open. Ook daar is het makkelijk vele euro's uit te geven. En de prijzen van de consumpties lijken wel steeds duurder te worden. Als je van een lekker drankje houdt, is dit ook niet goedkoop. Indien je na je werk elke dag even op een terras neer ploft vliegt het geld je zak uit. En wat dacht je van boetes, die je soms misschien moet betalen. Denk aan een verkeersovertreding bijvoorbeeld, of andere boetes van incassobureaus vanwege te laat betaalde facturen. Dat loopt ook al gauw op in de kosten. Misschien heb je wel een uitkering en komt het leven je duur te staan. Er kunnen allerlei redenen zijn waardoor je het financieel even wat moeilijker hebt. 

Er is een oplossing!

Maar, niet getreurd want er is een oplossing! Misschien ben je wel een liefhebber van goud, en heb je nog wat gouden sieraden in huis die je al dan niet draagt. Natuurlijk is het zonde als je ze nog draagt, maar, wat het zwaarst is, moet het zwaarst wegen. Dus kun je echt al die belastingen, hoge rekeningen of eventuele boetes niet meer betalen, dan kun je je goud gaan verkopen! Binnen no-time kun je uit de schulden zijn. Wissel dus je gouden ketting in voor geld. Goud inwisselen kun je op veel plekken doen. Je kunt bijvoorbeeld via internet jouw gouden sieraad naar een taxateur sturen, deze taxeert vervolgens de waarde. Denk ook aan gouden munten, tafelgoud of ringen. Er wordt bij de taxatie rekening gehouden met de actuele goudkoers. Voor bijvoorbeeld een gouden ketting kun je soms wel 1000 euro krijgen als je geluk hebt. Zorg ervoor dat je een betrouwbare taxateur vindt.

Online of naar een winkel

Je kunt dus online een taxatiepakket aanvragen waarmee je je goud opstuurt, zoals Goudonline, of direct naar een taxateur in de stad gaan. De actuele goudprijs is  €48.11 per gram voor 24 karaat. Zo kun je zelf uitrekenen wat jouw gouden voorwerp waard is. De taxateur zal het goud altijd eerst wegen, daarbij zul je uitbetaald krijgen in gewicht, rekening houdend met het aantal karaat. Wat gebeurt er nadat je het sieraad verkocht hebt? Er zijn meerdere opties. Indien het sieraad of voorwerp niet zo mooi is wordt het omgesmolten tot iets nieuws. Wanneer je iets heel moois en antieks verkoopt wordt dit door de taxateur schoongemaakt, gepolijst en weer opnieuw aan iemand anders verkocht. Goud inwisselen via Goudonline kan je een mooi zakcentje opleveren, kies dus wel een betrouwbare taxateur uit.