6 mode tips voor de succesvolle zakenman

0
1707
6 mode tips voor de succesvolle zakenman

Maak indruk met de eerste indruk

Met deze 6 mode tips voor de succesvolle zakenman maak je een blijvende positieve indruk. Of je nu als ondernemer op bezoek bent bij een opdrachtgever, als account manager naar een projectbespreking gaat of als sales manager leiding moet geven aan een groep jonge professionals. In de zakenwereld is het belangrijk om aan de buitenkant uit te stralen hoe je van binnen bent. Maar hoe laat je je relaties zien dat je betrouwbaar, doortastend en doelgericht bent? Hoe toon je jouw collega’s, clienten, opdrachtgevers en leveranciers dat jij alles onder controle hebt en precies weet wat je wilt? Met deze 6 mode tips voor de succesvolle zakenman maak je indruk op de meest kritische gesprekspartner.

 

Tip 1: Oog voor detail

Je relaties zien graag dat je oog hebt voor de kleine dingen. Een gekreukelde kraag, te korte das of gevlekte linkerschoen laten vooral zien dat je slordig bent en genoegen neemt met minder dan perfect. Door te letten op details geef je jouw klanten en opdrachtgevers het gevoel dat je overal controle over hebt. Je kleding, maar ook je werkzaamheden!

 

Tip 2: Match met jezelf

Verloochen je persoonlijkheid nooit. Past een stropdas niet bij jou? Draag er dan geen. Je bent wie je bent en dit mag je best laten zien. Een eigen stijl toont dat je autonoom kunt denken, verantwoordelijkheid neemt voor wie je bent en de kracht hebt om met rechte schouders de dagelijkse uitdagingen het hoofd te bieden.

 

Tip 3: Goed verzorgd

Schoenen met kale neuzen, een mosterdvlek op de revers van je jasje of een gat in je broek? Dat is niet de manier waarop je jezelf wilt presenteren. Zorg altijd dat je er piekfijn uit ziet. Verzorg jezelf en je kleding, want die belangrijke deal valt of staat met de indruk die jouw gesprekspartner van je heeft. Laat zien dat je alles onder controle hebt.

 

Tip 4: Pasvorm

Zorg dat je jasje goed past en dat je broek niet te lang óf te kort is! Hoe beter je kleding past, hoe scherper je er uit ziet. Je kostuum is per slot van rekening geen pyjama. Natuurlijk mag de kleding waarin je jezelf presenteert best lekker zitten. Comfort zorgt ervoor dat je lekker in je vel zit. Maar het moet ook goed ogen. Strak in het pak, dus!

 

Tip 5: Zelfverzekerd en betrouwbaar

Tijdens het sporten draag je sportkleding, zwemmen doe je in je zwembroek en tuinieren doen we doorgaans met kleding die vies mag worden. Zorg daarom dat je kleding bij de gelegenheid past. Alleen op die wijze kun je volledig zelfverzekerd voor de dag komen. Jouw missie is af te lezen aan de manier waarop je jezelf presenteert. In één oogopslag kunnen jouw relaties zien dat jij een betrouwbare partij bent.

 

Tip 6: Wees voorbereid

De bij tip 3 genoemde mosterdvlek gaat niet vanzelf weg. Maar de wasmachine staat thuis en je moet toch echt naar die klant toe. Zorg daarom voor een schoon overhemd, een geperste pantalon en een verse stropdas in je auto. Wat er ook gebeurt, jij bent voorbereid op alles. Zo wil iedereen toch zaken doen?