Review: De Iphone 12!

0
863

Ieder jaar komt Apple weer met de nieuwste versie van zijn voorgang. Zo ook van de immens populaire Iphone, de Iphone 12. Het heeft iets langer geduurd dan normaal door de heersende pandemie maar hij is er dan eindelijk, de Iphone 12. Net als voorgaande jaren worden de nieuwste toestellen van Apple alleen maar duurder en eigenlijk nooit goedkoper. Zo is de Iphone 12 ook €100,- duurder dan zijn voorganger. Maar wat krijg je voor dat geld en zijn het de extra pegels waard?

Meer voor minder

Al jaren klagen fans van de Apple dat de Iphones weinig vernieuwend zijn. Waar ze in het verleden de trendzetter waren, innovatief en vindingrijk is het de laatste jaren wel minder met Apple. Na het overlijden van Steve Jobs vinden vele trouwe volgers dat Apple steeds minder waard is voor het geld. Daardoor zijn ook veel gebruikers overgestapt naar bijvoorbeeld Samsung of Huawei.

Nieuw design

Het design van de Iphone is aangepast en lijkt meer op het design van de Iphone 4. Hiermee is de gebogen rand verdwenen en valt het scherm naadloos in de rand van het toestel. Het nieuwe design geeft wel een luxere uitstraling en een beter gevoel in de hand. Velen gebruikers vinden dit een zeer aangename ontwikkeling.

5G super snel of extra kort?

Het 5G netwerk is al een tijdje ‘online’ en kunnen consumenten hier gebruik van maken als hun toestel (en abonnement) dit ondersteunen. Jazeker, extra snelheid brengt ook extra kosten met zich mee. Maar is meer snelheid het wel waard? Het blijkt namelijk dat wanneer je gebruik maakt van 5G je Iphone 12 zo’n 20% kortere batterijduur heeft. Zo lang kun je dus niet van je extra snelheid genieten. Toch is de snelheid opmerkelijk wanneer je het overal goed ontvangt.

Wat is nieuw?

De vraag wat er precies nieuw is aan dit toestel ten opzichte van de Iphone 11 is eigenlijk vrij weinig. Apple claimt nu gebruik te maken van processor die 2x zo snel is maar of dit te merken is? Dat is voor vele nog maar de vraag want kun je op een gegeven moment sneller dan snel? In ieder geval zijn er niet veel verschillen alleen op de camera na. Er is een verbeterde camera met nog scherper beeld en betere zoomkwaliteit.