Leuke dingen om te doen als je een dagje vrij bent

  0
  884

  Hoewel je ook veel energie uit je werk kunt halen, is het soms ook wel even fijn om een dagje niks op de planning te hebben staan. Helaas zijn we nu door de pandemie iets beperkter, maar er zijn alsnog veel activiteiten die je kunt ondernemen. In deze blog lees je een aantal activiteiten die je nog steeds kunt doen om even te ontspannen. Juist dit soort activiteiten hebben we in deze tijd nodig om onszelf mentaal en fysiek fit te houden. Lees je mee?

  Start je eigen moestuin

  Of je nu groene vingers hebt of niet, iedereen kan een eigen moestuin beginnen. Het is een activiteit waar je veel voldoening uit kunt halen. Want wat is er nu leuker dan je eigen plantjes te zien groeien? Daarbij is het ook nog eens goed voor je brein doordat je in de natuur bezig bent en je je gedachten even kunt verzetten. En een kleine ruimte hoeft je al helemaal niet tegen te houden om aan een moestuin te beginnen. Begin bijvoorbeeld met verticaal tuinieren. Het enige wat je nodig hebt is een houten pallet. Hier kun je plantenpotten aanhangen en voilà je hebt je eigen minituintje. Start met makkelijke soorten, zoals veldsla en rucola. Of koop een aantal leuke bloemen bij het tuincentrum, zoals herfstaster om je pallet op te vrolijken. Geef er vooral je eigen draai aan.

  Geef je kledingkast een upgrade

  Allereerst is het handig om een selectie te maken van kledingstukken. Wees kritisch over wat je wel of niet wilt houden. Daarna is het handig om je kleding te sorteren volgens bepaalde kleuren of thema’s. Op die manier heb je een goed overzicht over welke kledingstukken je hebt. Als je alles hebt opgeruimd is niets leuker dan een aantal nieuwe items aan je kledingkast toevoegen. Zowel online als offline kun je naar hartenlust shoppen. Met een nieuw accessoire kun je je outfit net weer een nieuwe look geven.

  Bak een nieuw recept

  Een dagje vrij is het perfecte moment om een nieuw recept uit te proberen. Je hebt geen tijdsdruk dus je kunt van alles uit proberen. Het is helemaal leuk om de ingrediënten voor je recept bij lokale boeren te kopen. Ga bijvoorbeeld eropuit naar een appelplukdag en pluk je eigen appels voor een appeltaart. Op die manier steun je lokale boeren en heb je zelf zo de lekkerste appels. Geloof mij maar, die zijn een stuk lekkerder dan die uit de supermarkt. Smullen gegarandeerd van je zelfgebakken appeltaart! Zo heb je meteen een leuke gevulde middag.  

  Hoe besteed jij je dagje vrij meestal? Laat het weten in de comments!