Jouw tuin: de beste tuin

  0
  551

  Er is weinig fijner dan het hebben van een goede onderhouden, nette tuin. In de zomer kunnen er dagen in gespendeerd worden tot laat in de avond. Ook de rest van het jaar, tot het heel koud wordt, is het heerlijk om er te zitten. Om een tuin goed te onderhouden en om deze gezellig te houden, zijn er wel enige dingen nodig om te doen en om aan te schaffen. Hier zijn twee voorbeelden van tech in de tuin.

  Grasmaaier

  Het gras maaien is niet iedereens favoriete taak in de tuin. Het is redelijk zwaar en kan veel tijd kosten. Daarentegen staat wel dat het de tuin direct een ander aanzicht geeft. Voor de gezondheid van het gras is het ook belangrijk dat het wel regelmatig gemaakt wordt, zo ongeveer één keer in de twee weken is voldoende. Aan het einde van de zomer wordt aanbevolen om wekelijks het gras bij te houden. Zo blijft het gazon beter groeien, zal iemand minder last krijgen van onkruid en mos en ontstaan er minder kale plekken. Maak het jezelf makkelijk met de beste accu grasmaaier. Daarbij is het wel belangrijk om te letten op het gazonoppervlakte, de maaibreedte (dus de breedte van de grasmaaier) en of deze zelfrijdend of duwend gewenst is. Niet alle grasmaaiers op accu hebben namelijk wielen die aangedreven worden. Natuurlijk is het vermogen wat de grasmaaier aankan ook niet onbelangrijk. Fijn aan de grasmaaier is wel dat deze relatief weinig onderhoud nodig heeft en dus niet afhankelijk is van verlengkabels.

  Inlight lampen

  Sfeervolle tuinverlichting is fijn voor elk moment van het jaar. In de zomer is het fijn om omringd te worden door fijn licht, in de winter kan het heel mooi staan wanneer het bekeken wordt van warm, binnen in het huis. Wil je deze sfeerverlichting? Dan zijn inlight lampen aan te raden. Onder inlight verlichting vallen lampsoorten. Dit zijn bijvoorbeeld inlight buitenspots, grondspots, wandlampen, staande buitenlampen of inlight hanglampen. Natuurlijk is het ook mogelijk om deze verschillende lampsoorten te combineren om de perfecte plekken in de tuin te belichten. Al deze verschillende types kunnen heel mooi de verschillende elementen van een tuin verlichten. Denk bijvoorbeeld aan een spot op het terras, bepaalde beplanting, bomen, een looppad of op de veranda. Wat fijn is aan in-lite lampen is dat deze gemakkelijk zelf te installeren zijn. Ook het uitbreiden van de lampen is eenvoudig zelf te doen.

  Een grasmaaier en in-lite lampen zijn beiden zeer aan te bevelen voor in de tuin. Zo wordt elke tuin een stukje makkelijk in gebruik.