Een inleiding tot digitale valuta

0
902

Het is tijd om een paar stappen te zetten als je overweegt te handelen in Bitcoin oftwel: BTC. Dit komt omdat deze markt een van de meest volatiele en nieuwe markten ter wereld is om in te handelen. BTC heeft de meest sceptische verwachtingen overtroffen als het gaat om digitale valuta. Het heeft deze status bereikt omdat het een aantal echt coole functies heeft die andere valuta’s niet hebben. Een daarvan is de revolutionaire techniek van de blockchain. Hier zijn een aantal handvatten voor als je in BTC zou willen handelen.

Stap in deze moderne markt

Een van de beste dingen van handelen in BTC is dat er een aantal indicatoren zijn die je kunt gebruiken om te bepalen wanneer je BTC moet kopen en wanneer je deze moet verkopen. Dit is de BTC koers, met andere woorden het prijsniveau en de indicatoren waarmee je de prijs kunt interpreteren. Wanneer je in BTC handelt, is de koers en deze indicatoren leren te gebruiken de beste manier om de grootste marge te pakken tussen kopen en verkopen. Deze indicatoren worden ook gebruikt om je een idee te geven van waar je jouw stop loss kunt plaatsen en welke prijsniveau je kunt verwachten.

Nakamoto

Nakamoto creëerde Bitcoin toen hij een nieuw virtueel geldoverdrachtsysteem had gemaakt. Hij wilde iets wat snel was en gemakkelijk te gebruiken. Daarnaast moest het gedecentraliseerd zijn, dus zonder instituut wat ertussen zit. Dat is precies wat hij bedacht met Bitcoin. Na vele jaren, en na veel veranderingen en updates, lanceerde Nakamoto BTC. Sindsdien zijn er met BTC veel meer ontwikkelingen gekomen. Dit omvat de mogelijkheid voor iedereen om een cryptocurrency te beginnen en geld over te maken naar Bitcoin wallets.

Bitcoin koers

Hoewel weinig mensen aan BTC denken als ze de term “Bitcoins” horen, is het voor handelaren een bekend begrip. De Bitcoin koers wordt namelijk vaak de BTC koers genoemd. Sommigen noemen het gewoon de Bitcoin prijs. De waarheid is dat nu de markt van Bitcoin professionaliseert, ook de terminologie meer richting Forex gaat. Sinds de start is het gebruik van Bitcoin populairder geworden, vooral toen de prijs van Bitcoins een recordhoogte bereikte is het overal in de media. Dit hoogtepunt werd voornamelijk veroorzaakt doordat investeerders en bedrijven de markt overspoelden om een graantje mee te pikken van deze stijgende waarde.

Een account hebben

Voordat je echter jouw euro’s kunt inwisselen voor Bitcoins, moet je een account hebben. Dit komt omdat je een platform zoals Satos nodig hebt om in te loggen op jouw account en je wallet makkelijk te beheren. Zodra jouw account is goedgekeurd, kunt je beginnen met het uitvoeren van transacties en begint ook jouw carrière als crypto trader!