De woontrends voor 2021

0
1390
De woontrends van 2021

Welke kleuren mogen gezien worden in jouw huis? Welke woonstijlen worden het helemaal? Nadat we een jaar voornamelijk thuis zijn gebleven heb je misschien wel ontdekt hoe belangrijk het is om in een prettige ruimte kunt wonen en werken. Het jaar 2021 brengt weer nieuwe kansen om jouw huis nog comfortabeler te maken en volgens de laatste woontrends in te richten. Meer weten over wat waarschijnlijk de woontrends voor 2021 worden? Je leest het in deze blog!

Oma’s interieur is hip & van planten heb je nooit genoeg

Ooit van granny-chic gehoord? In de fashionwereld is dat helemaal een ding maar nu geldt dat ook voor jouw interieur! Waar modern minimalisme een populaire trend was in 2020 zou je niet denken dat granny-chic hierin thuis hoort. Toch is het niet zo gek dat deze trend het goed doet want iedereen heeft op dit moment behoefte aan een gezellige sfeer in huis. Een paar bloemachtige details hier en daar en een stijlvolle lamp met een geplooide lampenkap maken jouw huis granny-proof.

Dit jaar zijn we echt weer even teruggegaan een langzamere manier van leven. Iedereen ging massaal aan het brood bakken en tuinieren werd weer helemaal een ding. Grote kans dat we dit soort gewoontes mee zullen nemen naar 2021. Zo waren dit jaar groene planten in het interieur al razend populair. Deze trend zal in 2021 alleen maar groter worden. Niet zo raar want naast het feit dat ze leuk staan in huis zorgen ze ook voor de zuivering van de lucht. Deze groene vrienden zet je natuurlijk ook in jouw eigen thuiskantoor neer want ze zorgen ervoor dat jouw concentratie op peil blijft. Werk je niet vanuit huis? Bedenk dan eens hoe fijn het is om thuis te komen in een groen huis.

Natuurlijk licht in huis en multifunctionele ruimtes

Een andere woontrends voor 2021 is het binnenlaten van natuurlijk licht. Het is al bekend dat je je minder goed kunt concentreren in donkere ruimtes. Je wordt er snel slaperig en het is niet bepaald goed voor je humeur. Om zo comfortabel mogelijk in jouw woning te vertoeven is het daarom belangrijk om op zo veel mogelijk manieren te kijken hoe je natuurlijk licht naar binnen kunt laten. In plaats van dikke gordijnen met drukke printjes kun je kiezen voor lichte vitrages in beige tinten. Hierdoor creëer je gelijk al meer in kalmte in je interieur en zorg je ervoor dat het licht naar binnen kan vallen.

Veel planten in huis

Zoals je misschien doorhebt, zijn veel woontrends voor 2021 ontstaan vanuit het feit dat we meer thuis moeten zijn. Zo ben je er wellicht bij stil gaan staan hoe je bepaalde ruimtes op verschillende manieren kunt gebruiken. Dat je nu werkt aan de keukentafel en daar vervolgens ook je maaltijd eet en bereidt is nu heel normaal geworden. Een paar jaar geleden was dit nogal apart geweest. Dit is de reden waarom er nu allemaal creatieve oplossingen zijn bedacht waardoor je ruimtes op een multifunctionele manier kunt gebruiken. Zo kun je in de keuken bijvoorbeeld een opbergsysteem ophangen om al je kantoor benodigdheden in op te bergen. Tijdens het bereiden van het eten heb je geen last van rondslingerde werkbenodigdheden maar heb je alle ruimte om te koken en te genieten van een maaltijd met je gezin.

Tinten uit de natuur

Door corona zijn we ook steeds meer de natuur op gaan zoeken. Iedereen ging er massaal op uit om te gaan wandelen in het bos. Deze inspiratie nemen we in huis door te kiezen voor een natuurlijk kleurenpallet. Denk aan goudachtige gele tinten in combinatie met saliegroen.