Ons nieuwe huisje

0
1040

Afgelopen maart hebben wij de sleutels gekregen van ons nieuwe huisje. Na een kleine verbouwing op de benedenverdieping hebben we de keuken en de woonkamer bij elkaar aangetrokken. Is het tijd om ons huis in te richten. Het leek mij leuk om jullie daarin mee te nemen. 

Leuke klus voor de twijfelkonten: vloer kiezen

Man! Dit was echt de meest zware klus van onze hele verbouwing, een nieuwe vloer kiezen. Want het is een van de belangrijkste keuzes en legt de basis voor je hele interieur. Maar hoe kan je kiezen als deze wordt gebaseerd op dat ene kleine voorbeeld plankje. Gelukkig waren we het er snel over eens dat het een lichte vloer moest worden met een brede plank. En uiteindelijk na lang zoeken hebben we onze droomvloer gevonden, heel toevallig bij een super mooie woonwinkel in Alkmaar

Kleurtjes op de muur

Een kleur op de muur kan zoveel meer sfeer geven aan je woning. Dus gingen we aan de slag! We kozen voor een witte basis. Want daarna kun je er nog alle kanten mee op, mocht je je later nog bedenken. We hebben de muur in de woonkamer een grijsgroene accentkleur gegeven met een grafische print. Het toilet beneden heeft knusse uitstraling gekregen doordat we de wanden én het plafond in een donkerblauwe kleur hebben geverfd. Deze past goed bij het Portugese tegeltje wat op de vloer ligt. 

Nieuwe meubels 

Omdat dit het allereerste koophuis is van mij en mijn vriend kon ik lekker op zoek naar allemaal nieuwe meubeltjes. De oude uit ons appartement waren verouderd en niet meer zo fris. Yes ik mocht shoppen! Ik heb een gekozen voor meubels met een Scandinavische tint zoals: een licht grijze bank, een groot wollen vloerkleed, witte kuipstoelen, een strak wit tv-meubel en een ronde eettafel van eikenhout. Daarnaast heb ik accessoires gepakt in de industriële stijl. Zwart metalen lampjes, zwarte vazen gecombineerd met glas en een iets robuust uiterlijk. Zo hadden we van beide woonstijlen de ideale mix! 

Verhuisdag! 

Na een paar maanden klussen, verbouwen en nieuwe spullen kopen was het eindelijk tijd om te gaan verhuizen. Voordeel van nieuwe meubels is dat je ze kan laten bezorgen op je nieuwe adres. Dit scheelde toch een aantal extra sjouwers. Na een half weekje zaten we in ons allereerste koophuis! 

Nu twee maanden later zitten we alweer dit artikel te schrijven, de tijd gaat hard. Maar we genieten nog steeds optimaal van ons nieuwe plekje.