Hoe sluit jij een lange dag het liefst af?

0
814

We hebben allemaal wel eens van die dagen waar maar geen einde aan lijkt te komen. Waar alles al vanaf de eerste minuut dat je uit bed stapt mis lijkt te gaan, en het heel de dag gewoon niet meer goed zal komen. Of van die dagen die op zich best succesvol verlopen, maar wel een flinke inspanning van jouw kant vereisen om dat ook daadwerkelijk voor elkaar te krijgen. Herkenbaar? Dan heb je ook vast en zeker je eigen manieren om die dagen op een prettige manier af te sluiten. Misschien herken je je wel in één van de onderstaande voorbeelden, of misschien levert het je juist wat inspiratie op voor je volgende hele lange dag.

Met een warm bad

Het goede nieuws is dat iedere dag een begin en eind heeft, en dat zelfs die schijnbaar eindeloze dag dus vanzelf tot een einde komt. Daar hoef je niets voor te doen, alleen te blijven ademen. Als de dag er dan op zit, en je merkt dat je nog redelijk hyper bent, of de gebeurtenissen op een andere manier maar lastig los kunt laten, is het belangrijk dat je even iets doet waarvan je goed kunt ontspannend. Een warm bad, of een warme douche, is dan een prima optie. Even helemaal niks, echt een moment voor jezelf. Door de warmte zullen je spieren zich als vanzelf ontspannen, en vaak volgt je hoofd dan al snel. Gebruik een lekkere geur voor in bad of onder de douche, liefst eentje met een ontspannende werking zoals lavendel, om het effect te versterken.

Lekker op de bank met een film

Misschien keek je er heel de dag al naar uit: lekker op de bank duiken als je thuis bent. Fijn filmpje aan, of een serie bingewatchen: de ideale manier om je hoofd leeg te maken, en ervoor te zorgen dat je relaxed je bed weer in zal stappen.

Met een lekker wijntje

Veel mensen vinden het ook heerlijk om aan het einde van een drukke dag nog even een wijntje te drinken, of dat nu een rode wijn Pinot noir of juist een frisse witte wijn is. Ten eerste is het een echt verwenmomentje, even genieten van iets dat je lekker vindt. Daarnaast zorgt wijn er voor veel mensen voor dat ze makkelijker kunnen ontspannen, en dat is precies wat je nodig hebt na een pittige dag. Laat het je maar goed smaken, die Chardonnay wijn of welke soort je ook kiest, je hebt het verdiend!

Nog even sporten?

De meeste mensen vinden het fijn om na een drukke dag helemaal niks meer te hoeven, en zich vooral te ontspannen. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat jij heel anders in elkaar zit. Vind jij het juist fijn om even te sporten, om op die manier je hoofd leeg te maken en voldaan de dag af te sluiten? Ook een prima manier om een streep te zetten onder een lange dag!