Zo maak jij er een speciale kerst van tijdens een lockdown

0
998
Zo maak jij er een speciale kerst van tijdens een lockdown

Helaas kunnen we dit jaar door de gehele coronacrisis geen kerst vieren zoals we dat gewend zijn. Daar kunnen we om gaan zeuren, maar het is nu eenmaal niet anders. Gelukkig kun jij er met de juiste aanpak toch iets heel bijzonders van maken. Wij hebben hier alvast de leukste tips voor je verzameld, zo maak jij er een speciale kerst van tijdens de lockdown. Als eerste is het natuurlijk super leuk om alsnog een heerlijk kerstdiner voor te bereiden, zelfs als je geen gasten krijgen. De kerstsfeer is niet alleen afhankelijk van met wie je bent, maar ook van wat je jezelf voorschotelt. Doe jezelf dus een plezier en koop wat luxe hapjes en bereidt een heerlijke maaltijd, eventueel zelfs voor twee dagen. Dek vervolgens de tafel met luxe tafellinnen, kaarsjes en serveer een goede fles wijn. Of je nu in je eentje bent, met je partner of samen met je gezin, zo voel je je zeker al in een gezellige kerstsfeer.

 

Zo maak jij er een speciale kerst van: kleed je huis mooi aan

Je huis is de plek waar je je terugtrekt, waar je je helemaal op je gemak voelt en waar je alles precies zo mag inrichten, doen en laten hoe je maar wilt. Maak van de huidige situatie gebruik om je huis eens onder handen te nemen en kleed het met kerst super gezellig aan. Hang lichtjes op, verf een muur in een warme, winterse kleur, en doe jezelf wat knusse, zachte kussens en dekens cadeau. Als jouw interieur er gezellig uitziet dan voel je je veel relaxter als je thuis bent, en dat heb je op dit moment nodig. Je kunt de gezelligheid immers niet middels visite in huis halen, en dus zal je het op een andere manier moeten doen.

 

Keer deze kerst naar binnen in plaats van naar buiten

Hoe dan ook zal je dit jaar kerst moeten vieren met veel minder mensen dan normaal, en misschien is dat wel de perfecte manier om even naar binnen te keren. Begin met het bijhouden van een dagboek, reflecteer bewust op het afgelopen jaar, of ga een nieuwe taal of andere vaardigheid leren. Je hebt namelijk meer dan genoeg tijd, en zult deze doorgaans thuis moeten doorbrengen. Benut de tijd die je hebt en investeer in jezelf. Zo maak jij er een speciale kerst van, ondanks dat je geen feestje kan geven met allerlei vrienden en familie. Bovendien houd je daar ook nog daadwerkelijk iets aan over, iets wat je ook in het nieuwe jaar kunt gebruiken om je gelukkiger en vervulder te voelen.