5 tips om 2021 sportief te starten

0
944

Als je eenmaal bent begonnen met sportieve gewoontes kun je er niet meer mee stoppen. Daarom worden in deze blog 5 tips op een rij gezet om het jaar goed te beginnen. Bij sporten hoef je niet meteen te denken aan jezelf afbeulen in de sportschool… gelukkig maar! Er zijn namelijk talloze andere manieren om een beetje sportiviteit in je dag te verweven. Schrijf de tips uit deze blog op en zet ze boven aan je to-do list. Lees hieronder snel verder!

 

Begin je dag meteen sportief

Tip 1 is om je dag meteen sportief te starten. Hiermee zet je alvast een basis voor de start van de dag. Als je al begint met een sportieve gewoonte zul je merken dat je gedurende dag ook sneller iets actiefs gaat doen. Begin bijvoorbeeld je dag met tien minuten yoga of zoek een andere filmpje op via YouTube. Kies vooral een docent uit die bij je past. Dit helpt je namelijk om je sportieve gewoonte vol te houden. De tweede tip is om deze activiteit in je agenda te zetten. Wanneer je het opschrijft heb je meer kans dat je ook daadwerkelijk de activiteit gaat uitvoeren. Zoek bijvoorbeeld in het weekend alvast wat filmpjes uit die je wilt gaan doen. Dan hoef je er op het moment zelf geen tijd meer aan te besteden maar kun je zo het filmpje aanklikken om van start te gaan.

 

Actieve gewoontes gedurende dag

Een andere manier om sportief bezig te zijn is door actieve gewoontes door je dag heen te verweven. Wanneer je ergens met de auto naar toe gaat kun ervoor kiezen om de auto wat verder weg te zetten. Hierdoor kom je al snel dichterbij het stappendoel dat je voor ogen hebt. Vaker een stukje wandelen is ook al heel goed voor je concentratie en je hoeft jezelf er niet voor in het zweet te werken. Probeer daarom om iedere minimaal een half uurtje te gaan wandelen. Je zult zien dat je je daardoor een stuk productiever voelt. De vierde tip is om vaker een ander vervoersmiddel dan de auto te kiezen. Zo pak je gelijk al wat meer beweging op een dag.

 

Kies een sport die je leuk vindt

De vijfde tip ligt wellicht voor de hand, maar kies een sport uit die je echt leuk vindt om te doen. Hierdoor voel je je een stuk gemotiveerder om te gaan sporten. Je hoeft sporten ook niet te zien als een moetje die je ook nog eens naast als je andere werk moet inplannen. Met een andere mindset gefocust op plezier in het sporten zal je 2021 sportief starten.