De leukste steden voor een citytrip

0
845

Stedentrip zijn voor veel mensen een ideale vakantie, gezien je zowel cultuur als rust kan combineren. Daarnaast kun je een stedentrip dicht bij huis in Nederland houden en de ander gaat er graag op uit naar het buitenland. Natuurlijk zijn er een aantal factoren die belangrijk zijn voordat je op een stedentrip kunt, zoals geld en voorbereidingstijd. Hoe verder weg en hoe langer, hoe meer factoren mee tellen. De herinneringen die je maakt op vakantie zijn het voorbereiden en sparen absoluut waard. Samen met je gezin of met vrienden op vakantie is voor veel mensen echt een pure vorm van rijkheid. Stedentrips zijn perfect: ze zijn relatief goedkoop, je ziet iets nieuws van de wereld en het is heel gezellig. Wat zijn de steden met de mooiste bezienswaardigheden?

Met de kerst naar Londen

Londen is een prachtige stad, wanneer je er ook heen gaat. Een van de tips is om met kerst naar deze prachtige stad te gaan omdat de stad dan vol hangt met prachtige verlichting en versiering. Londen is een stad waar acceptatie hoog in het vaandel staat. Iedereen kan hier zichzelf zijn en de diversiteit die je hierdoor krijgt is erg mooi om te zien. Daarnaast is het maar een klein uurtje vliegen vanaf Nederland. Dus ook als je maar twee dagen wil gaan is dit perfect. Een rondje in het grote reuzenrad, de vele tripjes met de welbekende metro en een bezoekje aan de Big Ben kunnen natuurlijk niet missen!

Naar Rome in de zomer

Rome, de stad waar de liefde vanaf spat. Een heerlijke stad om samen met je partner heen te gaan voor een super romantisch weekend. Vooral de wijnliefhebbers zijn hier in een waar walhalla. Doe een heerlijke wijnproeverij en plof ’s avonds lekker neer bij een restaurantje en geniet van een heerlijke Italiaanse pizza en een goed glas wijn. Laat je intrigeren door het prachtig grote Colosseum, doe een rondleiding door de St. Pietersbasiliek en neem je camera mee voor een bezoek aan het Forum Romanum. Met de zon op je snoet heb je een fantastische vakantie.

Genieten in historisch Berlijn

Een stad waarin geschiedenis de hoofdrol speelt is Berlijn. Een heerlijke stad om gewoon lekker in rond te slenteren. Op elke hoek van de straat is wel weer wat indrukwekkends te vinden. Berlijn is een perfecte stad waarin je een fiets kan huren. Ben je er nog nooit geweest, dan is dit dus de ideale manier om de stad te ontdekken. Nog een pluspunt: als je naar Berlijn wil hoef je niet per se met het vliegtuig. Je kunt vanaf meerdere plekken in Nederland gewoon de trein pakken en binnen een paar uur ben je in deze prachtige stad met een groot scala aan historie.