Helpen fatburners echt bij het afvallen?

0
972

We willen allemaal wel een slank en fit lijf, maar afvallen kan moeilijk zijn, zeker als je geen 20 meer bent. Daarom komen steeds meer merken met heuse fatburners op de markt. Dit zijn shakes die je elke dag kunt drinken om sneller en makkelijker af te vallen. Wat deze shakes doen is het versnellen van je vetverbranding door de hoeveelheid energie die je nodig hebt om te bewegen te verhogen. Ze hebben de naam fatburners gekregen omdat ze je letterlijk meer vet laten verbranden. Niet voor niets worden dit soort shakes steeds populairder, want ze werken daadwerkelijk, en afvallen wordt zo vele malen makkelijker.

Wat is de beste pre workout shake?

Bovengenoemde fatburners zijn natuurlijk ook perfect als een pre workout shake, maar er zijn ook shakes die daadwerkelijk samengesteld zijn om te gebruiken vlak voor een training. De beste pre workout shake bevat heel veel eiwitten, maaar ook voldoende energie om je training vol te houden. Het is dus een combinatie van verschillende ingrediënten, en eigenlijk heeft het net een ander doel als de fatburner shake. Je zou de fatburner bijvoorbeeld in de avond of bij het ontbijt kunnen nemen, en de beste pre workout shake enkel een half uurtje voordat je gaat sporten, en dus niet elke dag.

Moet je elke dag sporten om af te vallen?

Veel mensen die willen afvallen gaan super fanatiek aan de slag en elke dag sporten, maar is dat eigenlijk wel een goed idee? In principe is elke dag bewegen heel erg gezond, maar als je je spieren zwaar belast hebt dan heeft je lichaam tijd nodig om te herstellen. Je kunt dat proces wel versnellen door goede eiwitshakes te drinken, maar elke dag sporten is niet zo slim. Je spieren groeien namelijk het meest tijdens de herstelfase, en niet als je ze constant opnieuw belast. Kies er dus voor om maximaal 4 keer in de week fanatiek te sporten, dan heeft je lijf voldoende tijd om te herstellen.

Heb je afvalshakes nodig?

Natuurlijk vraag je je ook af of je die fatburners en de beste pre workout shakes wel nodig hebt. Het antwoord op deze vraag is natuurlijk ‘nee’. Het kan het proces van afvallen en fit worden echter wel versnellen. Als je dus graag snel resultaat wilt zien dan doe je er goed aan je te verdiepen in de mogelijkheden op het gebied van eiwitshakes. Maar let wel op: Voedingssupplementen zijn geen vervanging voor een gevarieerde en evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl.

Voedingssupplementen zijn geen vervanging voor een gevarieerde en evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl.