De weg naar een rijker leven

0
1127

We verstaan allemaal wat anders onder rijkdom. De ene wordt gelukkig van veel geld op zijn spaarrekening en de ander ziet rijkdom meer in de minder materiële dingen in het leven zoals vrienden, familie en gezondheid. Waar veel mensen bewust bezig zijn met hun geluk en leven, zegt iedereen volmondig ja tegen een rijker leven. Op welke manier dat dan ook is. Wat jij ook ziet als het hebben van rijkdom, er zijn genoeg dingen waardoor jij jezelf een stuk gelukkiger zult gaan prijzen. Rijkdom komt in tegenstelling tot wat veel mensen denken, niet vanuit de cultuur waar jij vandaan komt, maar rijkdom komt voort uit de stappen die jij zet op weg naar een rijker leven.

Rijkdom in gezondheid

De sleutel tot een lang leven is gezondheid. Wanneer je gezond bent en je ook gezond voelt zal je merken dat je je een stuk rijker voelt. Op de weg naar een rijker leven is dit dus ook zeker een belangrijk onderwerp. Je gezondheid is natuurlijk niet voor de volle 100% zelf te regelen, maar je kunt genoeg dingen doen die helpen om zo lang mogelijk gezond te blijven. Twee van de slechtste dingen die je kan doen zijn roken en alcohol drinken. Oké, veel mensen houden wel van een wijntje, maar houd het binnen de perken. Eet voldoende groentes en fruit en zorg dat je van alle voedingsstoffen genoeg binnen krijgt. De weg naar een rijker leven begint dus bij jezelf en je gezondheid.

Een rijker leven met veel mensen om je heen

Rijkdom draait absoluut niet om het hebben van veel spullen. Stel je voor dat je in een mooie villa woont, ontzettend veel geld verdient met een onderneming die je helemaal zelf op hebt gezet, maar niemand hebt waar je deze vorm van rijkdom mee kan delen. Dan ga je je op een gegeven moment heel eenzaam voelen, en met eenzaamheid is het voor de mens een stuk moeilijker om te overleven op de wereld. Niet iedereen is gezegend met een grote familie die iedere week of twee weken bij elkaar komt. Rijkdom in de mensen om je heen kun je ook vinden met goede vrienden. Vrienden maken is niet altijd even makkelijk, maar een avondje in de kroeg of een lidmaatschap bij een vereniging kan heel veel doen voor jouw rijkere sociale leven.

Rijkdom in geld

Een van de meest overschatte dingen die we bedoelen met rijkdom is het hebben van veel geld. Je hoort steeds meer mensen zeggen “geld maakt niet gelukkig, maar het maakt alles wel een stuk makkelijker”. Dat is deels waar, maar misschien is voor jou het hebben van rijkdom in geld wel heel anders dan voor een ander. Geld hoeft er niet in overvloed te zijn, maar het is wel fijn als je goed rond kan komen. Het is voor je geluk niet heel bevorderend als je maandelijks bij je naasten aan moet kloppen om te vragen of zij een bijdrage kunnen leveren. Verdien je niet zo veel, kijk of je naast je baan nog iets kan doen vanuit huis. Genoeg banen beschikbaar. En ben je gelukkig met wat je verdient en wat je hebt hoef je nog maar 1 ding te doen: gelukkig blijven!