Wat doet de Bitcoin koers?

0
962
Wat doet de bitcoin koers

De koers van de meeste cryptovaluta, maar vooral die van de Ethereum en de Bitcoin zitten sterk in de lift. Dat maakt handelen in Bitcoin kansrijk, maar tegelijk ook risicovol. Er worden mooie koerswinsten gemaakt. De koers steeg de voorbije dagen naar recordhoogtes en na een terugval met gemiddeld twee procent op donderdag 19 november ziet het er naar uit dat deze cryptovaluta ook de komende dagen zijn recordkoers zal handhaven. Insiders zien 2021 dan ook bijzonder hoopvol tegemoet.

Alles heeft een keerzijde

Dat heeft ook een keerzijde. Koersen gaan namelijk nooit alleen maar omhoog. Een hoge mate van volatiliteit werkt langs twee kanten. Beleggers en handelaars houden daar best rekening mee. Maak zeker gebruik van deze winstgevende kansen, maar alleen met geld dat jeĀ  kunt missen. Maar wat zijn de verwachtingen op korte, middellange en op lange termijn? Moeten we nu bitcoins kopen of eerder afwachten?

Sterk wisselende koersen

De prijs van de Bitcoin is sinds het eerst in lange tijd weer sterk in beweging. Betekent dit dat Ethereum kopen een goed idee is of niet? Op dit moment zelfs zo sterk dat de waarde van de Bitcoin richting 14000 dollar evolueert. De voorbije weken zagen we constant aanhoudende volatiele prijsactie van Bitcoin en andere cryptocurrencies. De vooruitzichten veranderen echter van minuut tot minuut. Daardoor vragen velen zich hoe de koers van de Bitcoins zal evolueren en wat we in 2021 mogen verwachten. Om de toekomst van de cryptovaluta te voorspellen moeten we met meerdere factoren rekening houden zoals voortschrijdende gemiddelden, de RSI- niveaus, en volumes en bollinger-banden.

Verwachtingen op korte termijn

De kortetermijnanalyse is belangrijk voor de verwachtingen voor de komende dagen. Het zegt spijtig genoeg weinig over de verdere evolutie naar 2021 toe. Verwachtingen op korte termijn zijn wel belangrijke indicatoren. Ze geven je meer inzicht in het kopen of verkopen van je Bitcoins. Verwachtingen op korte termijn kunnen je helpen een goed instappunt te vinden als je op zoek bent naar een transactie met een lange of een korte positie op Bitcoin. De koers van de Bitcoin zit ondertussen al enkele dagen sterk in de lift en bereikte al enkele keren de magische grens van maar liefst 14.000 dollar of zijn hoogste waarde ooit. Insiders zien de Bitcoin binnenkort stijgen tot boven de 18.000 dollar. Deze constante klim komt zelfs na een eerste opmerkelijke stijging korte tijd geleden. Dit is alvast erg hoopgevend voor de nabije toekomst. Insiders zijn dan ook optimistisch voor de verdere evolutie van de Bitcoin.

Veelbelovende ontwikkeling op middellange termijn

Op de middellange termijngrafiek zien we dat er sterke weerstand nadert. Voorlopig zijn analisten van mening dat dit onoverkomelijk is voor verdere prijsontwikkeling van Bitcoin. Er zijn verschillende signalen dat Bitcoin in consolidatie zit, zoals een sterke stijging van het RSI- niveau en het in stand houden van het zogenaamde bull market patroon. De enige reden voor de pessimistische middellange termijn verwachtingen is daarom nu niet beschikbaar. Initiatiefnemers moeten voorzichtig zijn. Ze geloven dat Bitcoin in 2021 nog steeds in alle richtingen kan ontwikkelen.

Wat levert Bitcoin ons op de lange termijn op?

Investeerders en handelaren kijken reikhalzend uit naar de ontwikkeling van Bitcoin voor ons op lange termijn. Recente grafieken hebben ons een idee gegeven van wat er de komende weken en maanden met Bitcoin zal gebeuren. Op de lange termijn zien we enkele hoopvolle patronen die erop zouden moeten wijzen dat er nog steeds sterke Bitcoin-prijzen bestaan. Nadat de prijs de afgelopen maanden fors is gedaald naar $ 4.000, steeg de Bitcoin nu boven de 14.000 dollar, wat op zijn beurt kan leiden tot een nieuwe groei en nieuwe records.